FAUNA NA BALI

Místní prostředí spoustě živočichů prospívá. Někteří z nich jsou proto schopní dorůst do nevídaných rozměrů. Měly jsme tu čest několik zajímavých tvorů potkat.

Orb weawer spider (nebo aspoň si to myslím)  

Tak tenhle pavouk nám zacláněl při výhledu z terasy na rýžová pole. Vygooglila jsem si, že se jeho velikost může pohybovat až kolem 20 cm (i s nohama). A to je fakt dost – mrkněte na pravítko. Vzhledem k tomu, že jsem ho z té dálky viděla i já, usuzuji, že té velikosti dosahovat mohl. Jedovatý prý není, ale i tak jsme byly rády, že byl tak daleko.

Had (název fakt nevím)  

Prostě se procházíte po trhu, už trochu znuděně, protože se ve všech stáncích nachází pořád to stejné, a najednou taková atrakce pro turisty. Za 20 Kč vám hada ochotně ovinou kolem těla. Teda spíš ho stačí jen nasměrovat a on se ochotně ovine sám. Je to ohromná legrace. Když se ale had ovine trochu silněji a ještě vám těsně u ucha zasyčí, trochu z toho naskočí husí kůže.

Obří netopýr  

Tenhle krasavec se nacházel v kavárně s cibetkovou kávou. Něco na tom přátelsví mezi cibetkami a netopýry bude. Zatím jsme tohle tajemství ale neodhalily. Zatím jen víme, že jak cibetky, tak netopýŕi mají rádi mléko. V každém případě byl tento fakt hodně hodně velký.

Nejtlustější cibetky na světě 

 
Tito chlupáči se líně válí na baru a lákají turisty na kávu. Cibetky mohou být údajně nebezpečná zvířata. Pokud je ale dostatečně vykrmíte, stanou se neškodnými mazlíčky.
 

3 komentáře u „FAUNA NA BALI“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *