Rondane

Kvůli špatné předpovědi počasí jsme se rozhodli zarezervovat si apartmán v Rondane. Moc pěkné ubytování. Přímo z okna máme výhled na jezírko a nějaký kopec.

Naše ubytování (ten pididomeček napravo od jezera):
image

Už jsme si zvykli na to, že v Norsku bývá počasí velmi proměnlivé. Nicméně dnešní ranní předpověď nás dost zmátla. Hlásili slunce, oblačno a srážky v rozmezí 0-10 mm. Moc chytří jsme z toho nebyli. Tak jsme si vzali veškeré oblečení a vyrazili na celodenní výlet.

Na začátku bývá nálada vždy dobrá (ale vzadu už se kupí mraky):
image

Během našeho sedmihodinového výletu se pak vystřídalo opravdu veškeré počasí, které ráno hlásili. Moc lidí na výšlap nevyrazilo. Za celou dobu jsme potkali 4 turisty, z toho dva byli Češi. Při našem návratu jsme kousek od naší chaty viděli autobus. Něco nám říkalo, že to budou krajani – a taky že jo. CK Alpina. S průvodcem jsme se pozdravili a ještě dodatečně jim přejeme to, co sobě – lepší počasí a nevysychající zásoby piva. Před naší chatou jsme pak prohodili pár slov s velmi příjemnou starší norskou paní, která si tam spokojeně postávala s cigárkem a sklenkou vína. Prý byla taky na výšlapu, ale jak se začalo zatahovat, obrátila se zpátky. Tak nevíme. Zatím se nám zdá, že jediní, kdo jsou ochotní lozit po venku v tomhle počasí, jsou Češi…

Sníh ještě neroztál:
image

4 komentáře u „Rondane“

  1. Ty jo úplně jsem si vybavil tenhle trek. Mám pocit, že jsme šli až někam za ten „hotel“. Závidím, závidím. .

  2. Líbí se hlavně ten váš domeček!:) A ty mraky! Miluju déšť a střídání počasí, asi bych si dle vašeho proměnlivého počasí Norsko řádně užila:D

    1. Pokud máš ráda nevyzpytatelné počasí, tak je Norsko ideální země pro tebe. Nejhorší na tom je, že nám Norové mění předpovědi z hodiny na hodinu :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *